۴ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۴۲

درویشیان اعلام کرد؛

جلوی واگذاری یک شرکت در بورس را گرفتیم

جلوی واگذاری یک شرکت در بورس را گرفتیم

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور گفت: در حوزه بورس جلوی واگذاری یک شرکت در بورس گرفته شد؛ برآورد دارایی‌های آن مربوط به سال ۹۲ بود و ارزش دارایی‌های آن هم امروز دو برابر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام درویشیان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور و نماینده ویژه رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد، در نشستی گفت: موضوع مقابله با فساد یکی از مقوله‌های پیچیده است که نیازمند همکاری و همراهی همه بخش‌های حاکمیتی است و مقام معظم رهبری در فرمان هشت ماده‌ای مخاطبشان همه قواست.

وی فساد را زمینه ساز همه مشکلات دانست که اگر جدی گرفته نشود ممکن است به بخش حاکمیت آسیب بزند و افزود: مردم سختی‌ها را تحمل می‌کنند، اما فساد در تمام ابعاد آن قابل تحمل نیست و فساد بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی را ایجاد می‌کند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور تصریح کرد: رئیس جمهور مبارزه با فساد را از اصول اساسی خود اعلام کرده و میثاق وزرا با رئیس جمهور نیز همین اصل مبارزه با فساد است و بر این اساس اصول دوازده‌گانه‌ای تدوین و عمل به آن در دستور کار قرار گرفت.

درویشیان گفت: بر اساس اختیاراتی که رئیس‌جمهور به دفتر بازرسی داده اند تصمیمات این دفتر مانند مصوبات دولت است.

وی با بیان اینکه با همکاری نهادهای مختلف اقدامات خود را آغاز کرده‌ایم گفت: بر اساس قانون دستگاه‌ها و وزارت خانه‌ها موظف به شفافیت هستند که البته برخی دستگاه‌ها این اصل را رعایت نکرده‌اند، البته بخشی از این اطلاعات باید در اختیار عموم و بخش دیگر باید در اختیار نهادهای مربوط قرار بگیرد.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد گفت: با ابلاغی که به دستگاه شد و بر اساس قانون مبارزه با فساد خواستیم که صورت‌های مالی، پاداش، سود، حقوق و … شرکت‌های مالی را در پایگاه و سامانه کدال قرار بدهند و اگر در اختیار قرار ندهند این موضوع قابل تعقیب است، بر اساس قانون شفافیت هیچ چیزی نباید پنهان باشد. در تاریکی است که فساد رخ می‌دهد و اگر همه چیز روشن باشد فساد رخ نمی‌دهد.

درویشیان گفت: همه نهادها باید اطلاعات مرتبط به حقوق و مزایا را در سامانه ثبت کنند تا قابل دید برای دستگاه‌های نظارتی و عموم مردم باشد و هیچکس یا نهادی از این موضوع استثنا نشده است.

وی اجرایی شدن اصل تعارض منافع را یکی دیگر از اولویت‌های در مبارزه با فساد دانست و گفت: تعارض منافع می‌تواند خود باعث فساد شود بر همین اساس با همکاری مراکز علمی به دنبال تعیین موارد تعارض منافع هستیم.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد گفت: خلأ قانونی درباره تعارض منافع در کشور ما وجود دارد این در حالی است که در بسیاری از کشورها این موضوع به جد دنبال می‌شود بر همین اساس با همکاری معاونت حقوقی و مرکز پژوهش‌های مجلس به دنبال این هستیم که طرح دولت در این خصوص تبدیل به قانون شود.

درویشیان شایسته گزینی را یکی دیگر از دغدغه‌های رئیس جمهور در مبارزه با فساد و انتصاب مقامات دانست و گفت: با پیگیری‌های انجام شده شایسته سالاری و انتخاب افراد بر اساس توانمندی‌ها در دستور کار قرار گرفته شده است و انتصاب‌ها باید بر اساس توانمندی باشد.

وی افزود: مثلاً یکی دو مورد در وزارت راه بود که قرار بود شخصی در بخش هواپیمایی منصوب شود که با مکاتبات ما کار متوقف شد در برخی بانک‌ها هم به همین شکل، همچنین فردی هم در بانک کشاورزی پرونده داشت، البته این فرد از گذشته مشغول کار بود که با مکاتبات ما برکنار شد. همچنین در حوزه بورس جلوی واگذاری یک شرکت در بورس هم گرفته شد چون برآورد دارایی‌های آن مربوط به سال ۹۲ بود و ارزش دارایی‌های آن اگر امروز انجام شود چیزی نزدیک به دو برابر است.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تکمیل فرآیند دولت الکترونیک را یکی دیگر از اولویت‌ها برای مبارزه با فساد دانست و گفت: ما بار گذاری داده‌های سازمان مالیاتی را به شدت دنبال می‌کنیم و معتقدیم اگر این فرایند تکمیل شود شاهد فرار مالیاتی نخواهیم بود.

درویشیان گفت: سامانه مبارزه با قاچاق کالا که بخش‌های مختلف در آن مسئولیت دارند را به جد دنبال می‌کنیم و اگر کوتاهی از سوی نهادها مشاهده کنیم، قطعاً پیگیری و برخورد خواهیم کرد، همچنین سامانه حقوق و مزایا برای بار گذاری حقوق و مزایای مدیران و کارکنان را دنبال می‌کنیم.

وی گفت: نظارت بر عقب نشینی از سواحل بر عهده بازرسی ویژه رئیس جمهور قرار داده شده و متأسفانه بیشترین تصرف در هرمزگان و بعد سیستان و بلوچستان و مازندران بود که پیگیری آزاد سازی این سواحل را در دستور کار داریم تا مشخص شود تا چه میزان این دستور اجرا شده است، به همین دلیل بنا داریم گزارش از روند کار را به رئیس جمهور ارائه دهیم.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور رسیدگی به مسائل خودرو سازی و مشکلات این حوزه را یکی دیگر از مأموریت‌های بازرسی ویژه رئیس جمهور دانست و گفت: با جدیت این موضوع را پیگیر هستیم.

درویشیان گفت: تغییر عاملین وضع موجود یکی از خواسته‌های رئیس جمهور است اما به دلایلی در شهرستان‌ها همچنان تعداد زیادی از مسئولان و فرمانداران هنوز تغییر نکرده و مشغول کار هستند، این موضوع مشکلاتی دارد و موجب می‌شود که کار زمین می‌ماند پس باید با سرعت این تغییرات انجام شود نا کار زمین نماند.

وی فشارهای سیاسی به ویژه از سوی نمایندگان مجلس را یکی از مشکلات برای انتصاب در استان‌ها و شهرستان‌ها دانست و گفت: برخی افراد با فشار سعی می‌کنند که افراد مد نظر خودشان به مسئولیت برسند که مسائل و مشکلاتی را به همراه دارد. این موضوع بارها از سوی مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور مورد تاکید قرار گرفته شده است.

کد خبر 5431510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کارمند ساده IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
      0 0
      شما که این را می دانید چرا خوابتان نمی رود و وزیر اسبق راه که باعث همه ی بیکاری ها و در ایران شده است را محاکمه نمی کنند چون 300 صنعت وابسته به صنعت مسکن به همراه کارکنا با سواد و بی سوادش را خوابانید...